ایستگاه های مصاحبه آزمون دکتری
در یک ایستگاه ممکن است از دانشجو در مورد میزان تسلط به پایاننامهای که ارائه داده سؤال شود یا در ایستگاه دیگر ارائه مطالب علمی خواسته شود و حتی در ایستگاهی باید یک منبع علمی را جستجو کنند. دریکی از ایستگاهها متنهای انگلیسی به دانشجویان داده میشود و که باید بهصورت انگلیسی خوانده و ترجمه کنند و در ایستگاه آخر هم توانمندی علمی رشته موردنظر مورد ارزیابی قرار میگیرد.
ايستگاه شماره 1:
ميزان تسلط داوطلب بر پایاننامه و مقاله مستخرج از آن
در اين ايستگاه شما بايستي در مورد پایاننامه آخرين مقطع تحصيلي متناسب با رشته موردپذیرش و مقاله مستخرج از آن به سؤالات مطرحشده پاسخ دهيد.
ايستگاه شماره 2:
ارائه شفاهي مطالب علمي "Scientific Presentation "
در اين ايستگاه به شما چند موضوع مرتبط با رشته امتحاني پيشنهاد میشود. شما يكي از اين موضوعات را انتخاب و فرض كنيد در نظر داريد تا سخنراني كوتاهي براي مخاطبان در نظر گرفتهشده، ارائه دهيد. پس از انتخاب موضوع به مدت 5 دقيقه فرصت داريد موضوع منتخب را آمادهسازی نموده و با اشاره ممتحنين مطالب خود را بايستي به مدت 3 دقيقه بدون استفاده از تكنولوژي خاصي و صرفاً بهصورت گفتاري براي مخاطبين موردنظر بيان نماييد.
- موضوعات متناسب با رشته¬ي كه متقاضي پذيرش هستيد انتخاب خواهند شد.
ايستگاه شماره 3:
جستجوي منابع علمي
در اين ايستگاه ممتحنين چند موضوع مرتبط با رشته موردپذیرش را براي تحقيق در اختيار شما قرار میدهند. يكي از موضوعات را انتخاب كنيد و سه مقاله مرتبط با آن را جستجو كنيد. سپس مقالاتي كه بهعنوان منبع انتخاب کردهاید را ازنظر اعتبار علمي منبع (رفرنس) مربوطه ارزيابي نماييد و در انتها به سؤالات مربوط به نحوه استفاده از منابع در متن پاسخ دهيد.
ايستگاه شماره 4:
اختصاصي زبان انگليسي
يك امتحان 3 قسمتي (مكالمه كوتاه، درك و ترجمه متن تخصصي و درك اصطلاحات تخصصي) طراحیشده است كه ضمن معرفي خود به زبان انگليسي يك متن تخصصي به شما ارائه میشود كه آن را به زبان انگليسي قرائت نموده و ترجمه مینمایید.
معرفي خود به انگليسي: شامل نام و نام خانوادگي سن، تحصيلات، رشته تحصيلي پايه و دانشگاهي محل تحصيل.
خواندن و ترجمه يك پاراگراف از متن تخصصي رشته موردپذیرش
خواندن، ترجمه، درك و توضيح اصطلاحات مربوط به رشته مربوطه
زمانهای ارائهشده پيشنهادي میباشند و داوطلب میتواند در مديريت زمان آن را لحاظ نمايد.
ايستگاه شماره 5:
توانمندیهای تخصصي رشته
گروهها میتوانند چيدمان ایستگاهها را افزايش و يا جابجا نمايند.
در راستاي اجرايي سازي برنامه تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي در قالب مصوبه آمايش سرزمين، يكي از سیاستهای حوزه علوم پزشكي كشور بهرهبرداری از ظرفيت مناطق آمايشي كشور است بر همين اساس واگذاري برگزاري آزمونهای ورودي دوره دكتري تخصصي (PhD) به مناطق آمايشي كشور، ازجمله برنامههای اجراشده است.
مرحله دوم آزمون به دبیرخانه این آمایش که دانشگاه علوم پزشکی تهران است واگذارشده، برای هر چهبهتر برگزار شدن این آزمون، جلسات متعددی با معاونین آموزشی و مسئولان تحصیلات تکمیلی دانشگاههای علوم پزشکی ایران، بقیهالله، تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، علوم بهزیستی و توانبخشی، انستیتو پاستور و سازمان انتقال خون که در منطقه آمایش هستند تشکیل شد. در این جلسات رشتههایی که دانشگاهها موظف به برگزاری آزمون آن شدهاند انتخاب شدند. دانشگاه علوم پزشکی تهران 19 رشته، شهید بهشتی 12 رشته، ایران 8 رشته، بقیهالله 4 رشته، علوم بهزیستی و توانبخشی 7 رشته را برگزار میکنند که کلاً در حدود 59 رشته است.